Ulrik Schultz – Gidsel for fred

Beretningen om de næsten otte måneder der gik fra den danske F.L. Smidth medarbejder Ulrik Schultz sammen med to udlændinge blev kidnappet af guerillabevægelsen ELN og holdt som gidsler i Colombias jungle til de efter mange forhandlinger med tvivlsomme mellemmænd blev frigivet.

Anmeldelser

Når læseren bliver taget som gidsel

I begyndelsen af januar sidste år blev fire personer bortført af en lokal bande nord for Colombias hovedstad Bogota. En af de fire var den 32-årige danske maskinmester Ulrik Schultz, der var udsendt af sit firma F.L. Smidth. For Ulrik Schultzs vedkommende varede gidseltagningen i 223 dage. Før han atter var fri og kunne begive sig til Danmark.

Ghostwriter

Forlagshistorie. Beretningen om hvorledes Øjvind Kyrøs »Ulrik Schultz – Gidsel for fred« blev til. En ny form for samarbejde mellem forfatter og forlægger er på vej.

Virkelig spænding

Intet er så spændende som virkeligheden professionelt fortalt, og Øjvind Kyrøs bog leverer varen. Intrigen i bogen når Carré’ske højder: Efter den unge danske maskinmester Ulrik Schultz i Colombia bliver kidnappet sammen med to kolleger, bliver hans løsladelse en brik i et langt større spil, der både involverer kampen om at kontrollere hans løsladelse mellem et britisk sikkerhedsfirma af tidligere elitesoldater og en grådig tysk svindler med gode kontakter til bortførerne og en ambitiøs tysk minister, der vil lege fredsstifter mellem Colombias regering og den guerillabevægelse, der har kidnappet Schultz.

Beretning om broget dansk gidselaffære i Colombia

Dramaet er der naturligvis. Såsom selve bortførelsen, hvor nervøse partisan-knægte med tørklæder for den nederste del af ansigtet og gevær i hænderne standser den hvide trooper-jeep og kommanderer passagererne ud og på hastig tur bort i det tropiske vildnis. Ulrik Schultz, som var i bilen, beretter i jeg-form om sine 223 dage som gidsel hos den venstreorienterede partisanbevægelse Den Nationale Befrielseshær (ELN).

Historien om en bortførelse

Så langt som tænkes kan fra det helvede, fynboen Ulrik Schultz oplevede 223 døgn af sidste år som gidsel i Colombias jungle, sidder nu journalisten Øjvind Kyrø i den langelandske forårsidyl og skriver bogen om det danske kapitel i det bibelske holocaust.